鳴醫軒 / MedYeah!

搜索
查看: 5489|回復: 15

完成了

30個report在我白趕夜趕之下終於完成了 , 這幾個星期天天不吃多於10分鐘的午餐及不睡多於5小時的情況下終於完成 , 多謝大家支持[em26] 終於可以在3點前睡了 , <br/><br/>不過昨天又收了幾份大porject要在20/3之前交 , 休息2天再做過 , 希望可快些完成 , 因為再有30個report 5月前交啊[em31]
<p>戥妳開心!<br/>休息下啦。休息是為左行更遠的路。</p>
<p>Joy 謝謝你</p>
<p>點解咁多report要做架?</p><p>真係難為你了!<br/>好好保重呀!</p>
政府就是喜歡看門面功夫 , D小朋友學唔學到知識唔重要 , 最重要是老師有report交[em31]<br/><br/>今日仲慘 , 在沒有心理準備下主任來觀課 , 好彩D小朋友醒目有問必答無吹水 , 如果唔係~~~~~9月開始我便成失業生了
<p>不用多謝!搞到我都有點唔好意思啦。<br/></p><br/>原來妳是老師來的。失敬失敬!<br/>
<p>真是失禮 , 我只是個幼稚園老師 , 只是跟小朋友玩玩吧 , 一點出息也沒有 , 不及你們是醫師受人尊敬啊</p>
<p>先講D冠冕堂皇的話先,“職業無分貴賤”。<br/>再講D內心的話,妳甘講我覺得好不o岩聽。再講我就鄙視妳!<br/><br/>不過我真想不到幼稚園老師也要寫甘多report。<br/>&nbsp;</p>
Dingdang,N大哥,我覺得妳們好了不起呀。個個在繁忙工作之餘,還學中醫。好珮服!
<p>Joy謝謝你這樣安慰我 , 香港的幼稚園教師一向不受重視 , 政府什麼資助也沒有份 , 但書一樣要讀咁多 , 有時連D家長也不給你面子 , 真是可悲如果不是喜歡小朋友真是走了<br/><br/>我學校也算做得少 , 其他學校一個學生要做40份一年 , 即30人X40=1200份以上 , 真是唔癲就奇,<br/>剛剛有報導說有些幼稚園老師3500元月薪/每日做9個鐘 , 一D也不假啊<br/><br/>SORRY在這裡說了這麼多廢話[em73]</p>
[此貼子已經被作者於2006-3-8 9:34:02編輯過]